En officer involverad i George Floyds död, har arresterats och anklagats för 3: e gradersmord

Derek Chauvin, en officer involverad i George Floyds död, har arresterats och anklagats för 3: e gradersmord

Derek Chauvin, Minneapolis-officer som knälade på George Floyds hals tills han dog, har arresterats och anklagats för mord på tredje graden. De andra tre officerarna som stod vid och tittade är fortfarande under utredning, men inga anklagelser har ännu lämnats in.

Derek Chauvin, som avskedades på tisdag tillsammans med tre andra officerare som var involverade i fängelse av Floyd, togs i förvar på fredag ​​och står inför anklagelser om mord och mord på tredje graden, meddelade Hennepin County Advokat Mike Freeman.

Tredje graders mord är ett brott som begås utan förutsåtgärder eller avsikt att döda och innebär att döda en annan person genom inneboende farliga handlingar och utan hänsyn till människoliv.

Freeman sa att han förväntade sig fler anklagelser, eventuellt mot några av de tre andra officerarna.

"Utredningen pågår", sa Freeman, "Vi ansåg att det var lämpligt att fokusera på den farligaste gärningsmannen. Det här fallet har rört sig med extraordinär hastighet. ”

Bara en dag tidigare hade Freeman sagt att fallet fortfarande behövde mer utredning. Från fredag ​​sade Freeman dock att tillräckligt med bevis hade samlats in.

"Allt detta har gått samman och vi ansåg att det enligt vår professionella bedömning var dags att ladda," sa Freeman till reportrar under en nyhetskonferens.

Minnesota Bureau of Criminal Apprehension och FBI undersöker båda Floyds död.

I en video som delades på nätet bad Floyd "Jag kan inte andas", när Chauvin knälade på halsen i cirka nio minuter på måndag kväll den 25 maj.

Polisavdelningen sa ursprungligen Floyd "fysiskt motstånd" till officerarna och att han dog efter "lidit medicinsk nöd." Men övervakningsfilmer som visade början av gripandet visar att detta inte var fallet.

Säkerhetsfilmer från en närliggande restaurang visade några av händelserna som ledde fram till Floyds arrest. Videon fångar två officerare som anlände till platsen klockan 8, tar bort Floyd från en bil parkerad på gatan, handbojor och förhör honom innan han så småningom går honom tvärs över gatan när en annan polisbil anländer.

Floyd verkade inte kämpa i videon som påstås.

Innan Floyd död hade Derek Chauvin skadat andra civila och var föremål för över ett dussin tidigare polisuppförande klagomål som inte resulterade i några disciplinära åtgärder och en som ledde till ett "irettesättningsbrev" under hans karriär.

Efter att Hennepin County Attorney Mike Freeman tillkännagav Chauvins gripande, frågades han varför den före detta polisen inte arresterades och hölls innan anklagelser lämnades in.

Freeman svarade: "Det här är den snabbaste som vi någonsin har anklagat en polis."

Han tillade att det normalt tar 9 månader att undersöka.

Freeman skulle inte säga om protesterna på något sätt påskyndade gripandet. Han skulle inte kommentera vilket specifikt bevis som ledde till Chauvins arrestering men sa att hans kontor hade granskat bilder av Floyds död och officerens kroppsslitna kamera, talat med vittnen och erhållit en preliminär rapport från den medicinska granskaren.

"Vi har nu kunnat sätta ihop de bevis som vi behöver. Även så sent som igår eftermiddag hade vi inte allt vi behövde," sade Freeman.

Freeman sa att han inte skulle spekulera om de tre andra officerarna som var inblandade i Floyds arrestering men sa att han förutser anklagelser.

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post