Stannade i Tyskland i över tre månader, Anand för att äntligen återvända hem

Stannade i Tyskland i över tre månader, Anand för att äntligen återvända hem

Tidigare världschackmästare Viswanathan Anand kommer äntligen till Indien sent på lördag efter att ha fastnat i Tyskland i över tre månader på grund av resebegränsningarna som infördes i kölvattnet av COVID-19-pandemin. "Ja .. Anand kommer att återvända idag," sa schackmaestros fru Aruna till PTI på lördag morgon. Anand, som gick ombord på en Air India-flygning (AI-120) från Frankfurt på fredag ​​kväll kommer att nå Bengaluru via Delhi. Han förväntas nå Bengaluru kl. 13.15.

Den fem gånger världsmästaren kommer att genomgå karantän i 14 dagar enligt de regler som fastställts av Karnataka-regeringen.

"Han kommer att slutföra karantänförfaranden och kommer till Chennai enligt protokollet," sade Aruna Anand.

Flygresorna från Tyskland är endast planerade att bara landa i Delhi och Bengaluru.

Schack-esset var i Tyskland för att spela i Bundesliga schackliga och skulle återvända till Indien, men tvingades stanna kvar efter att COVID-19-utbrottet störde idrottsplanerna över hela världen, bortsett från att begränsa rörelsen.

Han stannade nära Frankfurt och gjorde onlinekommentarer till kandidater-turneringen som avstod halvvägs på grund av pandemin och ledde det indiska laget i Online Nations Cup tidigt denna månad.

Anand hade haft kontakt med sin familj i Chennai regelbundet via videosamtal och hållit sig upptagen med schackrelaterat arbete.

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post