Bundesliga: Havertz skjuter Leverkusen på tredje plats med Freiburg-vinnaren

Bundesliga: Havertz skjuter Leverkusen på tredje plats med Freiburg-vinnaren

Den spännande ungen Kai Havertz bröt ytterligare en Bundesliga-rekord på fredag ​​efter att ha gjort vinnaren i en 1-0-seger på Freiburg som flyttade Bayer Leverkusen till tredje plats. Kai Havertz, 20, blev den första spelaren i ligans historia som nådde 35 mål innan han blev 21 år gammal åtta minuter efter pausen, då han kombinerade med Leon Bailey innan han pressade hem under intensivt tryck från Dominique Heintz. Den dynamiska tyskaren var redan den yngsta spelaren som nådde 50 och 100 uppträdanden på den tyska toppflykten och blev den yngsta spelaren någonsin som gjorde ett ligamål för Leverkusen 2017.

Havertzs ​​mål var hans femte i sitt fyra utseende sedan Bundesliga återvände från sitt koronavirusfördrivna paus och sätter Leverkusen en poäng före den fjärde placerade RB Leipzig, som reser till Köln på måndag kväll.

De ligger också tre poäng före Borussia Moenchengladbach som femte före sin match med Union Berlin på söndag.

Havertzs ​​mål var det första skottet på målet i ett i stort sett tråkigt möte där Freiburg kunde ha ryckat åtminstone en punkt.

Lucas Hoeler missade en bländande möjlighet för värdarna två minuter före pausen och sköt bred när han skickades genom en-mot-en med Leverkusen-stopparen Lukas Hradecky.

Och jagade efter en utjämnare sent, tvingade Nils Petersen Hradecky att rädda tre poäng för Leverkusen med en fin första gången strejk som målvakten gjorde bra för att tippa bort.

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post